Právě si prohlížíte Osvědčené recepty pro začátek grilovací sezony

Osvědčené recepty pro začátek grilovací sezony

Grilovací sezona je vždy vzrušující čas. S dobrou přípravou a trochou kreativity může být každé grilování nezapomenutelným zážitkem. Sdílejte jídlo, příběhy a smích s rodinou a přáteli a užijte si vše, co grilovací sezóna nabízí.

Začátek grilovací sezony je ideální příležitostí pro vyzkoušení nových receptů, které oživí vaše grilovací menu a potěší vaše hosty. Zde jsou tři osvědčené recepty na maso, zeleninu a dezert, které jsou perfektní pro jakoukoliv grilovací party.

Marinovaný hovězí steak

Ingredience:

  • 4 hovězí steaky (např. rib-eye nebo sirloin)
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 3 stroužky česneku, nadrcené
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce worcesterové omáčky
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
  • Špetka soli

Postup:

  1. Ve velké misce smíchejte olivový olej, česnek, sójovou omáčku, worcesterovou omáčku, hořčici, med, sůl a pepř, aby vznikla marináda.
  2. Steaky položte do marinády a nechte je marinovat v chladničce nejméně 2 hodiny, ideálně přes noc.
  3. Gril předehřejte na vysokou teplotu a steaky grilujte 4-5 minut z každé strany nebo do požadovaného stupně propečení.
  4. Nechte maso odpočinout několik minut před podáváním.

Grilovaná zeleninová mísa

Ingredience:

  • 2 cukety, nakrájené na špalíky
  • 2 červené papriky, zbavené jádřinců a nakrájené na kusy
  • 1 velká cibule, nakrájená na kroužky
  • 200 g žampionů
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Špetka sušeného tymiánu nebo rozmarýnu

Postup:

  1. Zeleninu promíchejte s olivovým olejem, solí, pepřem a bylinkami.
  2. Gril předehřejte na střední teplotu a zeleninu grilujte, dokud není křupavá a lehce zkaramelizovaná, asi 5-10 minut.
  3. Občas promíchejte, aby se zelenina rovnoměrně propekla.

Grilované broskve s vanilkovou zmrzlinou

Ingredience:

  • 4 zralé broskve, rozpůlené a zbavené pecky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce másla
  • Vanilková zmrzlina pro podávání

Postup:

  1. Rozpůlené broskve potřete medem a kouskem másla.
  2. Grilujte na středně vysoké teplotě řeznou stranou dolů asi 4-5 minut, dokud nejsou broskve měkké a na řezné straně se objeví grilovací stopy.
  3. Podávejte teplé s kopečkem vanilkové zmrzliny na vrchu.

Tyto recepty nabízejí kombinaci tradičních chutí s moderním twistem, což zaručí, že vaše grilovací party bude úspěšná a nezapomenutelná.

Oslavte začátek grilovací sezony s našimi osvědčenými recepty na hovězí steak, grilovanou zeleninu a dezert s broskvemi. Zjistěte, jak připravit gril a vytvořte nezapomenutelný zážitek!

Foto: Pixabay

Napsat komentář